Persbericht opening museum 2021

Persbericht opening museum 2021

Save the date: woensdag 3 maart 2021

Het Oudheidkundig- en Poldermuseum, gelegen op het terrein van de Zevensprong aan de Noordenseweg, zal op 3 maart volgend jaar haar deuren weer openen. De geldende maatregelen om uitbreiding van het Corona-virus tegen te gaan, zijn te beperkend om de Nieuwkoopse geschiedenis in zijn volle glorie te laten zien. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de volgende:

Voor groepen, die veelal bestaan uit ouderen uit de risicogroep, kan de 1,5 meter afstand tussen de mensen niet worden gegarandeerd. Hierdoor kunnen wij onze vrijwilligers, ook vaak 70+, niet voldoende beschermen tegen besmetting. De risico’s wegen niet op tegen de kosten en inzet die moeten worden gepleegd, zoals de aanschaf van een pinapparaat en een oplossing zoeken voor toiletgebruik, en de verwachting betrekkelijk weinig bezoekers te mogen verwelkomen zolang als het coronavirus nog woedt.

Voor het Bevrijdingskampement 75  jaar bevrijding, georganiseerd door Red Ball Expres Camp Liberty Nieuwkoop, en de festiviteiten in verband met het 750 jarig bestaan van Nieuwkoop heeft het verschuiven van de opening naar maart 2021 geen consequenties. Deze waren door de organisatie, respectievelijk de stuurgroep van Nieuwkoop 750 jaar al eerder doorgeschoven naar 2021.

Zevenhoven, 25 juni 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *