Houten bussen, ijzeren chauffeurs

Houten bussen, ijzeren chauffeurs

Door Hans van der Wereld en Kees van der Zwaard

Na zeven jaar van uitgebreid zoeken en speuren naar het verleden van autobusonderneming Maarse & Kroon is het ons gelukt om de historie van de N.V. Autobusonderneming Maarse & Kroon in boekvorm uit te geven. Begin mei 2023 zal uitsluitend bij voldoende belangstelling, het boek – getiteld HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS – in een omvang van 662 bladzijden en met 81 illustraties in kleur en ca. 360 in zwart-wit, het licht kunnen zien.

We hebben ons uiterste best gedaan om de geschiedenis van het bekende en bij het reizigerspubliek populaire autobusbedrijf uit Aalsmeer, dieper dan ooit eerder is gebeurd, te onderzoeken en vast te leggen. Daarmee willen wij bereiken dat Maarse & Kroon dat op 1 februari 1923, dus honderd jaar geleden, van start ging en vijftig jaar geleden fuseerde met de N.V. Nederlandse Buurtvervoer Maatschappij (NBM) tot de N.V. Vervoersmaatschappij Centraal Nederland, niet wordt vergeten.

Er zijn vele uren besteed aan onderzoek in archieven en websites als Delpher en aan de bewerking van oude foto’s en andere illustraties. Dit heeft ons gebracht naar waar wij in 2016 hoopten te zijn: het tot een goed einde brengen van HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS.

Om de verkoop en de distributie van dit in eigen beheer uit te geven boek zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen, zijn wij de samenwerking aangegaan met Boekhuis Aalsmeer. Deze heeft de alleenverkoop van deze unieke uitgave. Het boek krijgt een harde kaft en de prijs zal € 33,50 per exemplaar bedragen. Deze prijs is exclusief eventuele verzendkosten.

Wanneer u geïnteresseerd bent in de aankoop van een of meerdere exemplaren van HOUTEN BUSSEN, IJZEREN CHAUFFEURS, dan kunt u dit kenbaar maken door een e-mail aan info@boekhuisaalsmeer.nl met daarin vermeld het aantal boeken dat u wenst, uw volledige adres, telefoonnummer en uw keuze voor ophalen bij Boekhuis Aalsmeer of toezending.

Voor deze laatste mogelijkheid wordt een extra bedrag in rekening gebracht.

Vermeldt u s.v.p. in de onderwerpregel van uw e-mail: “Boek M&K”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *