Nieuwkoop en Watersport

Nieuwkoop en Watersport

In de maand juni hebben we als hoofdthema “Nieuwkoop en Watersport”. U bent op 2 en 16 juni weer van harte welkom in onze “huiskamer” om kennis te nemen van en bij te dragen aan die kennis over de watersport in Nieuwkoop vroeger en nu.

Er zijn uiteraard weer foto’s en wetenswaardigheden te bekijken en wij stellen het ook op prijs als u wat meebrengt of bijdraagt; zo kunnen we de gezamenlijke kennis verder vastleggen en uitbreiden.

3 reacties

 1. Fred Dröge schreef:

  Misschien handig om de burgemeester, wethouders en raadsleden uit te nodigen. Zij hebben het begrip watersport in Nieuwkoop niet echt op het netvlies……

 2. Hendrik Battjes schreef:

  Dag heer Tersteeg,
  In de komende huiskamerbijeenkomsten over het onderwerp Nieuwkoop en watersport zal blijkbaar ook het verleden daarvan aan de orde komen. Misschien kan ik daaraan op afstand mijn bijdrage leveren door jullie attent te maken op de volgende publicaties van mijn hand waarin over dat onderwerp het nodige te vinden is:
  1e De Reghthuys-brochure “Het Nieuwkoopse Plassengebied” van 1969, met onder meer op pagina 47-48 de cijfermatige resultaten van een in 1968 door een Reghthuys-werkgroep gehouden botentelling.
  2e Het rapport ”Documentatie Nieuwkoopse plassen, recreatief gebruik, eigendom en waterkwaliteit” van september 1974, met de resultaten van een tweede botentelling door leden van die werkgroep.
  3e Hoofdstuk 7 van “Het Nieuwkoopse Plassengebied” van J.J. Den Held en A.J. Den Held, 1975, waarin de resultaten van beide tellingen naast elkaar zijn gezet.
  4e Het hoofdstukje “Het jonge Reghthuys als activistisch genootschap” in “Vijftig jaar Reghthuys”, 2014, waarin de gang van zaken en de achtergronden van bovengenoemde onderzoeken kort worden beschreven.
  Het onder 2e genoemde rapport telt een kleine 20 pagina’s van ca. 30×80 centimeter met o.a. 12 gedetailleerde kaarten waarin de locaties van alle getelde boten zijn aangegeven. Als het HGN er niet over beschikt is er zeker een exemplaar te vinden in het archief van de gemeente.
  In de genoemde publicaties gaat het niet alleen over aantallen maar onder andere ook over de planologische aspecten.

  Met vriendelijke groet, Hendrik Battjes
  25 mei 2024

  • Jan Tersteeg schreef:

   Hartelijk dank voor de tip. Alle 3 de boekjes zijn in ons bezit en zullen zeker op tafel liggen tijdens de inloopmiddagen.

   Groet,
   Jan Tersteeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *